Ford Transit USA Forum banner
Status
Not open for further replies.

Lista rozmiarów opon pasujących do Transit 2015-2020

1 reading
233K views 234 replies 98 participants last post by  asdrew  
#1 · (Edited by Moderator)
Aby zminimalizować liczne wątki na ten temat i mieć jedno centrum odpowiedzi, przyczynijmy się do tego wątku, pomijając spekulacje, opinie (ja>:D) i długie dyskusje.

• Jeśli z powodzeniem użyłeś rozmiaru opony, wymień ten rozmiar opony.
  • Jeśli opona ocierała, powiedz tak lub nie i ogranicz opis/historię do jednego zdania wyjaśniającego sytuację, jeśli to konieczne.
  • Jeśli musiałeś dokonać modyfikacji, ogranicz opis/historię do jednego zdania; i NIE podawaj pełnej instrukcji obsługi.

Byłoby wspaniale, gdybyśmy mogli sprawić, by wątek wyglądał jak wpis w instrukcji technicznej, a nie jak osobisty blog.

#4 ·
Proszę również podać obciążenie znamionowe przetestowanego przykładu.

#7 ·
245/75r16 Cooper Adventurer H/T
zakres obciążenia E, indeks nośności 120
bez modyfikacji i otarć, nie próbowano w kole zapasowym.

Nadal bardzo zadowolony po ponad 30 tysiącach milach na nich

Attachments

#10 ·
Pan Bill ...

BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 ~ LT255/70R16 (średnica 30") Zakres obciążenia: E 120/117S (3,085 funtów)
Brak otarć. Bez modyfikacji. Standardowe felgi aluminiowe. Nie zmieści się w uchwycie koła zapasowego.

#11 ·
BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 ~ LT255/70R16 (30" średnicy) Zakres obciążenia: E 120/117S (3,085 funtów)
Brak otarć. Brak modyfikacji. Standardowe aluminiowe felgi. Nie zmieści się w mocowaniu koła zapasowego.
Ładna i atrakcyjna opona, która mnie zainteresowała, ale sądząc po recenzjach, które przejrzałem, może być głośniejsza na autostradzie niż bym wolał. Zwłaszcza gdy kilometry się sumują.

Save
#12 · (Edited)
Lista do dzisiaj:

Rozmiar opony:
235/65/16, nie wymaga modyfikacji, pasuje do mocowania koła zapasowego

245/75r16, nie wymaga modyfikacji, brak informacji na temat mocowania koła zapasowego

255/70R16, nie wymaga modyfikacji, nie pasuje do mocowania koła zapasowego

245/70R17, wymagane modyfikacje, z użyciem podnośnika 2,5", pasuje do mocowania koła zapasowego

265/70-17, wymagane modyfikacje, z użyciem podnośnika 3", brak informacji na temat mocowania koła zapasowego

(Uwaga: indeks nośności zależy od marki i modelu opony, rozmiary będą takie same niezależnie od marki w większości przypadków, więc nie uwzględniłem indeksu nośności ani marki w podsumowaniu)

#14 ·
Lista do dnia dzisiejszego:

Rozmiar opony:

235/65/16, nie wymaga modyfikacji, pasuje do uchwytu koła zapasowego

245/75r16, nie wymaga modyfikacji, brak informacji o uchwycie koła zapasowego

255/70R16, nie wymaga modyfikacji, nie pasuje do uchwytu koła zapasowego

245/70R17, wymagane modyfikacje, przy użyciu podnośnika 2,5", pasuje do uchwytu koła zapasowego (?)

265/70-17, wymagane modyfikacje, przy użyciu podnośnika 3", brak informacji o uchwycie koła zapasowego

(uwaga: indeks nośności zależy od marki i modelu opony, rozmiary będą takie same niezależnie od marki w większości przypadków, więc nie uwzględniłem indeksu nośności ani marki w podsumowaniu)
Na 245/70R17 możesz usunąć znak zapytania na uchwycie koła zapasowego, pasuje.

Image

Budowa vana przygodowego
2018 Transit LWB HR EXT
3.2L Diesel
IG @velo_van_gogh

#13 ·
Prawdopodobnie dodaj markę/model opony po rozmiarze w swoim podsumowaniu. Opony o tym samym rozmiarze od różnych marek mogą różnić się rzeczywistym rozmiarem.

Byłoby również bardziej precyzyjne, gdyby ludzie znali szerokość swoich kół z rynku wtórnego. Rzeczywisty rozmiar tej samej opony zmieni się, jeśli zostanie zamontowana na węższych lub szerszych kołach z rynku wtórnego.

surly Bill, wydajesz się mieć za dużo czasu. Jeśli przyjdziesz, moja lista projektów zajmie cię i z dala od ulicy. ;)

#15 ·
Prawdopodobnie dodaj markę/model opony po rozmiarze w swoim podsumowaniu. Opony o tym samym rozmiarze od różnych marek mogą różnić się rzeczywistym rozmiarem.

Byłoby również dokładniej, gdyby ludzie znali szerokość swoich felg z rynku wtórnego. Rzeczywisty rozmiar tej samej opony zmieni się, jeśli zostanie zamontowana na węższych lub szerszych felgach z rynku wtórnego.

@surly Bill, wydajesz się mieć za dużo czasu. Jeśli przyjdziesz, moja lista projektów zajmie cię i zdejmie z ulicy. ;)
Może to tylko sposób na uniknięcie rosnących list rzeczy do zrobienia w moim własnym domu...;)

Myślę, że zainteresowani mogą zbadać konkretne marki i modele opon po przeczytaniu listy. Umieszczanie na liście 20 różnych marek opon 225/75/16 jest przeciwwskazane. Ludzie mogą dodawać szczegóły do swoich postów, a ja od czasu do czasu zaktualizuję podsumowanie. Zainteresowani mogą wrócić i przeczytać posty, gdy znajdą rozmiar, który rozważają.

Save
#19 ·
Gdzie można było kupić 17-calowe felgi Method, które pasują do Transita? Nie udało mi się żadnych znaleźć
Zakupione online na stronie www.bbwheelsonline.com

Powiedziano mi, że Method wstrzymuje produkcję tego rozstawu śrub, po sprawdzeniu strony internetowej Method Wheels okazało się, że tak, nie mogłem ich tam znaleźć.

#21 ·
Mam quigley 4x4 i założyłem opony 235/85r-16 bfg ko2.

Dopasowanie ich było dość uciążliwe. Przycinanie błotników przednich kół, zarówno z przodu, jak i z tyłu nadkola. Przycinanie z przodu tylnego nadkola. Trzeba było przesunąć niektóre przewody (może hamulcowe) wewnątrz przedniego nadkola po stronie kierowcy, aby uniknąć ocierania przy mocnym skręcie w lewo.

Nie było to skomplikowane, ale gdybym miał to zrobić jeszcze raz, zrobiłbym coś mniejszego.

#22 ·
Zrobiłem 235/85r 16 Yokohama Geolander A/T GO15. Musiałem zeszlifować około 1/2" z tylnego szwu za przednimi kołami i przodu nadkola. Ciekawe, że nie musiałem nic więcej ruszać, biorąc pod uwagę doświadczenie jedcleona. Mają około 32" wysokości. Prawdopodobnie przejdę na 33" w następnym zestawie. Myślę, że 255/85R 16 zmieszczą się po niewielkim przycięciu.

#23 ·
ranchero - Czy masz również Quigley 4x4, czy też Twój van nie jest podniesiony? Ponadto - czy podoba Ci się Geolander? Są na mojej krótkiej liście.

Mogę potwierdzić, że 245/75R16 pasuje dobrze i rozważam albo 235/85R16 albo 265/75R16 (oba około 31,7") dla drugiego (nie-śnieżnego) zestawu.

#24 ·
ranchero - czy masz również Quigley 4x4, czy też Twój van nie jest podniesiony? Ponadto - czy podoba Ci się Geolander? Są na mojej krótkiej liście.

Mogę potwierdzić, że 245/75R16 pasuje dobrze i rozważam albo 235/85R16 albo 265/75R16 (oba około 31,7") dla drugiego (nie-śnieżnego) zestawu.
Mam Quigley. Podobają mi się Geolandery. Dobrze się prowadzą, są ciche, nawet z otwartymi oknami i wydają się być trwałe jak dotąd (około 10-11 tys. na nich). Mam również dedykowane opony zimowe, ale jeździłem na nich trochę po śniegu w okresach przejściowych. Wydawały się w tym całkiem dobre.

I to mi przypomina.... Opony zimowe to były Nokian Hakka LT2, również 235/85-16, ale na standardowych kołach. Brak otarć z tyłu szwem szlifowanym i przyciętym spojlerem powietrznym.

#26 ·
Lista do dzisiaj:

Rozmiar opony:

225/75R16, nie wymaga modyfikacji, brak informacji o uchwycie koła zapasowego

235/85R16, wymagane modyfikacje, nie pasuje do uchwytu koła zapasowego

245/70R17, wymagane modyfikacje, z użyciem podnośnika 2,5", pasuje do uchwytu koła zapasowego

265/70-17, wymagane modyfikacje, z użyciem podnośnika 3", brak informacji o uchwycie koła zapasowego

(Uwaga: indeks nośności zależy od marki i modelu opony, rozmiary będą takie same niezależnie od marki w większości przypadków, więc nie uwzględniłem indeksu nośności ani marki w podsumowaniu)

#213 ·
Lista do dzisiaj:

Rozmiar opony:

225/75R16, nie wymaga modyfikacji, brak informacji o uchwycie koła zapasowego

235/85R16, wymagane modyfikacje, nie pasuje do uchwytu koła zapasowego

245/70R17, wymagane modyfikacje, używając podnośnika 2,5", pasuje do uchwytu koła zapasowego

265/70-17, wymagane modyfikacje, używając podnośnika 3", brak informacji o uchwycie koła zapasowego

(uwaga: indeks nośności zależy od marki i modelu opony, rozmiary będą takie same niezależnie od marki w większości przypadków, więc nie uwzględniłem indeksu nośności ani marki w podsumowaniu)
Nie widzę żadnego posta z rozmiarem 225-75 R16

#28 ·
245/75R16 ko2 musiał zrolować spaw zaciskowy gumowym młotkiem z tyłu przedniej opony, a z przodu opony dół plastikowego zderzaka musiał być przycięty.
To dziwne. Ja nie i nie sądzę, żeby wielu miało z tymi oponami. Nie mam podnośnika, 2wd 2015 Transit T350, te same opony. Nigdy się nie obtarło.

Czy możesz podzielić się czymś więcej na temat specyfikacji swojego vana?

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Save
#34 ·

Attachments

Save
#37 ·
Nie pomyślałem o szerokości obręczy, tylko o wysokości. Mam też Ultra Toils, ale być może o innej szerokości. Nie jestem pewien, jakie są moje.
Zasugerowałem podanie szerokości obręczy, ponieważ wysokość opony dla tego samego rozmiaru opony będzie się różnić w zależności od różnych szerokości obręczy na rynku wtórnym.
Ultra Toil, których użyłem z ko2 245/75R16, ja
musiałem dokonać wspomnianej regulacji, zrolować spaw i przyciąć przednią dolną wargę przedniego zderzaka. Naprawdę podoba mi się, jak wyglądają i nic bym nie zmienił.

#32 ·
Zasugerowałem wymienienie szerokości obręczy, ponieważ wysokość opony dla tego samego rozmiaru opony będzie się różnić w zależności od różnych szerokości obręczy na rynku wtórnym.

• Like
Reactions: asdrew
Save
#33 ·
Czy ktoś z was pracuje w branży hydraulicznej lub innych ciężkich przewoźników z 250, który może przewieźć ładunek i nie ociera większej gumy? Jestem pełen ciężkich narzędzi i sprzętu Reefer i HVAC, prawie przy pełnej masie całkowitej.

Save
#35 ·
Myślę, że minie dużo czasu, zanim zrobię ulepszenie opon. Mam teraz 4 opony 235/65/16 w moim vanie, 2 opony zimowe 235/65/16 i 7 opon 235/65/16 w zapasie, szukając odpowiednika, kiedy zejdę tak nisko.

Widziałem wczoraj wieczorem Transita z większą oponą AT i wyglądał dobrze. Podnosi go również trochę bardziej nad ziemię i sprawia, że wygląda na bardziej solidnego. Sprzedał mi 5 opon Hankook 235/65/16.

• Like
Reactions: asdrew
Save
#38 ·
Widziałem wczoraj wieczorem Transita z większą oponą AT i wyglądał dobrze. Podnosi go również nieco wyżej nad ziemią i sprawia, że ​​wygląda bardziej solidnie.
Tak, myślę, że rzadko siedzę i podziwiam wygląd mojego Transita. Jeśli jestem w pobliżu, zwykle siedzę w środku i prowadzę. Wtedy wygląd małych kół mi nie przeszkadza, ponieważ nie widzę go z fotela kierowcy. Zasadniczo wszyscy inni muszą ulepszyć swoje koła, aby mi się podobało, gdy widzę inne Transity. ;)

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.