Ford Transit USA Forum banner
101 - 114 of 114 Posts
Sprawdź Forscan, aby włączyć ustawienie na desce rozdzielczej, aby wszystkie światła nie włączały się po otwarciu drzwi lub odblokowaniu vana. Nazywa się to Police Dark Mode i są dwa ustawienia, które trzeba włączyć, a jest jeszcze jedno ustawienie w module Body, które nic nie robi.
Nigdy nie używałem Forscan. Jak to działa? Czy jest to samodzielny moduł ręczny podłączany do złącza OBD2?

Dochodzę do wniosku, że inżynierowie i programiści FORD są naprawdę ciemni. Są rzeczy, które są genialne, ale o wiele więcej, które są w najlepszym razie amatorskie. Niezainstalowanie włącznika/wyłącznika świateł wewnętrznych było bardzo ciemną decyzją. Nic nie mówi "okradnij mnie" bardziej niż to, że wszystkie światła twojego vana zapalają się jak choinka w nocy na parkingu Wall-Mart, a następnie świecą się przez kilka minut dłużej, gdy jesteś w sklepie. Głupie i niebezpieczne, żeby się nie wyrazić.

Nigdy nie używałem Forscan. Jak to działa? Czy jest to samodzielny moduł ręczny podłączany do złącza OBD2?

Dochodzę do wniosku, że inżynierowie i programiści FORD są naprawdę tępi. Są rzeczy, które są genialne, ale o wiele więcej, które są w najlepszym razie amatorskie. Niezainstalowanie włącznika i wyłącznika do oświetlenia wnętrza było bardzo głupią decyzją. Nic nie mówi "okradnij mnie" bardziej niż to, że całe oświetlenie twojego vana zapala się jak choinka w nocy na parkingu Wall-Mart, a następnie pozostaje zapalone przez kilka minut dłużej, gdy jesteś w sklepie. Głupie i delikatnie mówiąc niebezpieczne.
W jaki sposób jest to niebezpieczne? Chodzenie do Walmart jest niebezpieczne. Złodzieje wolą brak światła. Złóż wniosek do Walmart o wyłączenie wszystkich świateł na parkingu.

W jaki sposób jest to niebezpieczne? Pójście do Walmart jest niebezpieczne. Złodzieje wolą brak światła. Złóż wniosek do Walmart o wyłączenie wszystkich świateł na parkingu.
Wnętrza oświetlonych pojazdów przyciągają uwagę w nocy. Pokazuje całemu światu informacje potrzebne do podjęcia decyzji. Wolałbym podjechać po ciemku i pozostać w ciemności, zamiast świecić jak choinka. Mówię z wielu doświadczeń.

Pojazdy z oświetleniem wnętrza przyciągają uwagę w nocy. Pokazuje to całemu światu informacje potrzebne do podjęcia decyzji. Wolałbym podjechać ciemnym i pozostać w ciemności, zamiast świecić jak choinka. Mówię z wielu doświadczeń.
Jasne, że cały świat patrzy, producenci powinni po prostu przestać montować oświetlenie wnętrza lub zamieszczać ostrzeżenie dla tych, którzy nie wiedzą, jak je wyłączyć. Moje światła gasną, gdy zamykam samochód lub krótko po zamknięciu drzwi.

Kup książkę Schematy okablowania dla swojego modelu. Kup wersję papierową (książkę), aby łatwiej śledzić obwody; Kupiłem używany egzemplarz do mojego modelu z 2019 roku za 30 $.

Cześć wszystkim... Wymieniałem 2 standardowe światła w moim Transit Custom na listwy LED i podczas podłączania przewodów przypadkowo dotknąłem niebiesko-białego kabla oświetlenia przestrzeni ładunkowej na dachu vana i przepaliło bezpiecznik. Wiem, że F32/25 jest przeznaczone do oświetlenia wnętrza, zgodnie z instrukcją obsługi, co sprawia, że nie mam pojęcia, który bezpiecznik jest połączony z oświetleniem przestrzeni ładunkowej. Naprawdę mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... Zdecydowałem się kupić tester bezpieczników i będę postępował metodą eliminacji i wymieniał te, które są uszkodzone.

Edycja - moje światła w kabinie działają idealnie.

Dla tych osób, które wciąż szukają prostego rozwiązania dla świateł w przestrzeni ładunkowej Transita, które pozostają włączone przez dłuższy czas po otwarciu jakichkolwiek drzwi i które nie mają możliwości ich wyłączenia, tak jak ma to miejsce w przypadku oświetlenia kabiny... oto rozwiązanie, które wymyśliłem.
Nie chciałem otwierać głównego pęku przewodów wchodzących do przestrzeni ładunkowej, aby spróbować znaleźć okablowanie oświetlenia przestrzeni ładunkowej i umieścić tam przełącznik. Nie czułem się komfortowo z grzebaniem przy tych przewodach... za dużo przewodów, żeby popełnić błąd!

Podczas wymiany diod LED w przestrzeni ładunkowej przypadkowo dotknąłem jednego z kontaktów gniazda żarówki do metalowej ramy vana i przepaliłem bezpiecznik oświetlenia przestrzeni ładunkowej. Więc zaglądając do instrukcji obsługi i skrzynki bezpieczników pod deską rozdzielczą, po prawej stronie kierownicy, odkryłem, że istnieje inny bezpiecznik dla świateł przestrzeni ładunkowej i świateł kopułkowych/mapy w kabinie. Więc w mojej głowie zapaliła się lampka... wybaczcie grę słów!... Dlaczego nie umieścić prostego, małego przełącznika tuż obok skrzynki bezpieczników dla świateł przestrzeni ładunkowej? Więc zdobyłem części, jak pokazano na moich zdjęciach, z odrobiną okablowania 16g i zrobiłem bezpiecznikowy przełącznik od mojej skrzynki bezpieczników do małego przełącznika kołyskowego tuż obok mojej skrzynki bezpieczników. Rozważałem umieszczenie go bardziej na desce rozdzielczej, ale wyglądało to na zbyt trudne, aby dostać się do deski rozdzielczej i poprowadzić przewody... moje duże dłonie nie mogły sięgnąć wyżej w desce rozdzielczej i jestem zadowolony z tego, gdzie jest. Prawie nigdy nie włączam tego przełącznika, ponieważ pracuję z mojego vana w ciągu dnia i nie potrzebuję tych świateł palących się w ciągu dnia, kiedy mam otwarte drzwi.

Zestaw złącza gniazda bezpiecznika z Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B001TCXOTW/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Mini bezpiecznik... z Walmart... tak, Walmart! Sklepy z częściami samochodowymi miały tylko bezpiecznik 12g, który był cięższym przewodem niż potrzebny.
Przełącznik kołyskowy (dostępny tylko w 2-paku) z Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B00E1L7P3Y/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Przewód 16 gauge ze złączami .25 i złączem baryłkowym pochodził od przyjaciela elektryka.

I przy okazji, diody LED z Amazon, które dostałem, są najjaśniejszymi diodami LED, jakie kiedykolwiek widziałem... oświetlają przestrzeń ładunkową jak światło dzienne w nocy! ...LUYED 33smd bezbłędne diody LED... link poniżej.
https://www.amazon.com/gp/product/B0177C3AZ0/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable   {mso-style-name:"Table Normal";   mso-tstyle-rowband-size:0;   mso-tstyle-colband-size:0;   mso-style-noshow:yes;   mso-style-priority:99;   mso-style-qformat:yes;   mso-style-parent:"";   mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;   mso-para-margin-top:0in;   mso-para-margin-right:0in;   mso-para-margin-bottom:10.0pt;   mso-para-margin-left:0in;   line-height:115%;   mso-pagination:widow-orphan;   font-size:11.0pt;   font-family:"Calibri","sans-serif";   mso-ascii-font-family:Calibri;   mso-ascii-theme-font:minor-latin;   mso-hansi-font-family:Calibri;   mso-hansi-theme-font:minor-latin;   mso-bidi-font-family:"Times New Roman";   mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} </style> <![endif]-->

Jeśli chodzi o ten dolny tylny przełącznik przy dmuchawie klimatyzacji, to był to moment olśnienia, kiedy odkryłem, że włącza światła... ale NIE robi NIC, gdy drzwi są zamknięte i pozornie nie ma innego światła, które miałoby "kontrolować" JASNE światła ładunkowe! Nic w instrukcji... nowy 2023... i nie mogę znaleźć żadnych innych przełączników.
Mam 25 godzin na silniku... a 15 z nich to PRACA NA BIEGU JAŁOWYM, podczas gdy próbuję to rozgryźć... co za zabawa... tak wiele "funkcji"! :p

Pierwotnie zamierzałem dodać przełącznik do bezpiecznika, ale zainstalowałem przełącznik SPDT on/off/on przy wejściu do suwaka nad pasem bezpieczeństwa pasażera.
W wiązce przewodów wzdłuż górnej ściany po stronie kierowcy, biało-niebieski przewód w paski jest przełączanym uziemieniem dla świateł kabiny; otrzymują one stały plus. Wyciągnąłem kilka świateł kabiny i wszystkie są okablowane z tymi samymi oznaczeniami, które dzielą się na przewody przednie i tylne, gdzie wychodzą przewody do przednich świateł kabiny. Przeciąłem przewód WH/blu przed rozwidleniem, poprowadziłem dwa przewody do przełącznika przy suwaku (jeden SEND od strony kabiny okablowania, drugi RETURN do strony ładunkowej okablowania od środkowego słupka na moim przełączniku. Dodałem stałe uziemienie do drugiego słupka na moim przełączniku. Mogę normalnie obsługiwać światła ładunkowe, mieć je cały czas wyłączone lub włączać je w razie potrzeby. Około 45 minut pracy; mniej niż piwo.
CZY TO JEST SURLY OLD BILL ze strony internetowej sprinter-source? Posiadałem Sprintera i nie miałbym go, gdyby nie ci eksperci na sprinter-source. Czysta kompetencja. A teraz mam Transita....i widzę Surly Bill. Czy to możliwe?

CZY TO JEST SURLY OLD BILL ze strony internetowej sprinter-source? Posiadałem Sprintera i nie miałbym go, gdyby nie ci eksperci na sprinter-source. Czysta kompetencja. A teraz mam Transita....i widzę Surly Billa. Czy to możliwe?
To ja.
Naturalna progresja w kierunku Transita z dieslowskiego Sprintera.
Następną ewolucją będzie hybryda z silnikiem benzynowym, EV z generatorem gazowym przedłużającym zasięg lub EV o zasięgu 500 mil. Albo nie; obecne myślenie dzisiejszego ranka to zachowanie starego Transita jako kampera/samochodu na wycieczki/samochodu roboczego za 0 $ i zdobycie czegoś wydajnego do jeżdżenia, jak RAV4 lub podobny. Trochę skłaniam się ku hybrydowemu Maverickowi 40mpg, ale dealerzy wciąż podnoszą ich cenę o ponad 20% powyżej msrp. Może Toyota Stout pojawi się na naszych brzegach.
Image

Czy ktoś zna numer części przełącznika oświetlenia przestrzeni ładunkowej?
Który rok. Który przełącznik?
Czy ktoś zna numer części przełącznika oświetlenia przestrzeni ładunkowej?
Nie, ale wydaje się taki sam jak przełącznik światła przestrzeni ładunkowej F150 FL3Z9C888B

101 - 114 of 114 Posts