Zainstalowałem wczoraj moje ogrzewanie. Zajęło to około 8 godzin od początku do końca, mój syn pomagał przez około 3 z nich. Opuściliśmy zbiornik paliwa i usunęliśmy zespół nadajnika/pompy paliwa. (Nie marnuj pieniędzy na specjalne narzędzie do usunięcia pierścienia, można to łatwo zrobić za pomocą miękkiego młotka i jakiegoś rodzaju stempla... pracuj wokół pierścienia, schodzi łatwo.) Miałem plany, aby zrobić cewnik przez port pomocniczy, ale zdecydowałem się wywiercić otwór i użyć dostarczonej rurki/złączki odbiorczej. Znacznie mniej kroków. Ta część instalacji była dość łatwa. Najgorszą częścią było próbowanie dowiedzieć się, jak zakładać i zdejmować złączki, ponieważ klipsy były trochę trudne do otwarcia. Powinno być proste, ale to niewygodne miejsce do pracy, zwłaszcza gdy nie jest się tak elastycznym z wiekiem. Zbiornik był łatwy do manewrowania z 2 osobami, miałem go prawie pustego.
Zdecydowałem, że nie zainstaluję go pod siedzeniem pasażera i wybrałem stronę kierowcy, około 4 stóp za siedzeniem. Kilka naprawdę dobrych miejsc pod spodem do przebicia, plus prowadzenie wlotu, wylotu i przewodu paliwowego jest tam proste. Będę miał grzejnik w ławce. Następnie wywierciłem otwory 2x2,5" i połączyłem je cięciem wyrzynarką. Wyłożyłem otwór kilmatem (może trzeba to poprawić??). Zamontowałem pompę za pomocą istniejącego otworu, który mogłem nagwintować do 5/16. Poprowadziłem wydech przez istniejący otwór i użyłem
rury wydechowej przez kadłub. Wymagało to więcej otworów w vanie

, ale w tym momencie, co to jest kilka dodatkowych otworów w vanie! Wygląda niesamowicie i nie martw się o oderwanie rury po zamontowaniu pod progiem. Ukradłem ten pomysł z
youtube.
Próbowałem go uruchomić zeszłej nocy i wystąpił błąd z kodem 8, błąd silnika wentylatora. Wysłałem im później wiadomość i otrzymałem odpowiedź dziś rano, że wentylator prawdopodobnie nie może się obracać, najwyraźniej wentylator czasami podczas transportu jest wpychany na wał i zacina się o obudowę silnika. To był rzeczywiście problem. Dostarczyli film wideo, jak to naprawić i udało mi się to naprawić. Uruchomiłem grzejnik i teraz działa!!
Instalacja była dość łatwa pomimo prawie nieistniejących instrukcji.
Kontroler nie jest zbyt przyjazny dla użytkownika. Nadal nie rozumiem tego w pełni. Bluetooth wydaje się być bardzo miły.... zaplanowane uruchamianie, automatyczna aktualizacja wysokości itp.
View attachment 215106
View attachment 215107
View attachment 215105
View attachment 215109