W formularzu zamówienia jest napisane, że teraz możesz uzyskać do tego dostęp bez opuszczania portu paliwowego. Czy wiemy coś więcej na ten temat, czy też musimy czekać i zobaczyć, kiedy się pojawią?
Jako osoba mieszkająca na wysokości 7500 stóp i chcąca zainstalować jeden. Chętnie otrzymałbym wskazówkę dotyczącą odpowiednich wątków na ten temat. Proszę i dziękuję.Na tym forum istnieje kilka wątków dotyczących tego tematu. Krótka odpowiedź brzmi, że jeśli planujesz używać portu paliwowego do podgrzewacza benzynowego i planujesz używać podgrzewacza na większych wysokościach, lepiej jest zainstalować rurkę postojową Espar i całkowicie zignorować pomocniczy port paliwowy OEM.
Mam Espar B4 i użyłem poboru paliwa z Transita. Paliwo odcina się na znaku ćwiartki zbiornika.... ludzie nie lubią poboru paliwa z Transita, ponieważ sięga on tylko do połowy zbiornika, nie pobiera paliwa poniżej połowy zbiornika ...
Ja też mam 2022. Planuję kupić grzejnik, ale prawdopodobnie zrobię to dopiero pod koniec lata. Mam nadzieję, że do tego czasu ktoś zamieści o tym informacje!Mam również Transit awd z 2022 roku i mam nadzieję, że użyję dodatkowego połączenia na górze zbiornika, aby ułatwić sobie życie, ale po podłączeniu mojego numeru VIN nie mogę znaleźć żadnego dopasowania... Czy ktoś wie, czy zmienili to połączenie dla furgonetek z 2022 roku? A może ktoś z 2022 roku z powodzeniem zainstalował przewód gazowy przez dodatkowy port na górze zbiornika?
Świetnie, proszę, opublikuj to, co znajdziesz! Dzięki.Dowiem się tego prawdopodobnie za dwa tygodnie, jak tylko położę podłogę.
To jest super wygodne! To znacznie ułatwi sprawę osobie, którą zatrudnię do instalacji.Oto jest. Nasza linia portu paliwowego na rok 2022. Warta swojej ceny. Zamierzam wpiąć rurkę poboru paliwa esbar bezpośrednio do tego, a następnie przewód paliwowy do pompy paliwa espar
Początkowo byłem również bardzo sceptyczny wobec tego podejścia. Kawitacja jest twoim wrogiem, ponieważ benzyna jest na nią bardzo podatna, a tym bardziej przy niższym ciśnieniu powietrza na większej wysokości. Będziesz miał 2 dodatkowe połączenia w przewodzie paliwowym wlotowym dla rury pionowej, a każde połączenie może powodować dodatkową kawitację. Te połączenia muszą być absolutnie idealne, aby średnica wewnętrzna przewodu paliwowego w ogóle się nie zwiększała. Stąd ostrzeżenie w instrukcji instalacji:Nie musisz mieć odbioru w zbiorniku paliwa, pompa paliwa po prostu chce, żeby ta linia miała taką średnicę do zasysania, możesz ją włożyć w dowolne miejsce przed pompą paliwa. Przymocuj ją tak jak każdy inny filtr paliwa lub cokolwiek. Mój plan jest taki, żeby włożyć ją do większego węża z calem lub dwoma na każdym końcu, żeby założyć na przewód paliwowy i zabezpieczyć opaskami zaciskowymi.
Okej, to jest całkowicie zrozumiałe. Z twoich postów w wątku wynikało, że twierdzisz, że nowa opcja rozszerzenia Forda w jakiś sposób rozwiązała problem potrzeby bardzo małej średnicy odbioru, aby spełnić specyfikacje Espara (mniejsze niż odbiór Forda).Jestem świadomy wszystkiego. Po prostu stwierdziłem, co robię... Jeśli nie będzie działać idealnie, zdiagnozujemy, co jest nie tak. Ktoś musi być pierwszy z tym nowym ustawieniem i ja będę tym, który spróbuje.
Jestem prawie pewien, że to ten krótszy. Ale ty go uciąłeś... więc to nie ma znaczenia.Espar ma rozmiary rur pionowych 300 i 600 mm. Jaki jest prawidłowy rozmiar dla zbiornika 31-galonowego?
Dla wszystkich ciekawych, góra portu paliwa pomocniczego z 2022 roku wygląda tak samo jak w poprzednich latach. Skończyłem i tak używając przewodu Webasto..
NW_Freedom, jak to działa?Dostałem część do przypięcia do przedłużenia portu paliwowego. Teraz wystarczy dodać rurę pionową Espar i wszystko gotowe.
Żeby dobrze to zrozumieć, po prostu podłączyłeś się do końca dodatkowego portu paliwa na górze? (NIE przeciągnąłeś przewodu paliwowego nagrzewnicy przez dodatkowy port i do zbiornika paliwa.)@UTSam jak powiedział Gregory, nie miałem żadnych problemów z używaniem nowego portu dostarczonego w 2022 roku. Wysokość około 8000 podczas pracy nagrzewnicy przez 4 dni z rzędu.
Zdecydowanie do tego służy. Czytałem o wielu problemach, jestem pewien, że ty też, z brakiem odpowiedniej średnicy przewodu paliwowego aż do zbiornika. Wygląda na to, że twoje podejście jest zdecydowanie warte spróbowania, a w najgorszym przypadku musisz opuścić zbiornik, tak jak zrobiłbyś to i tak, aby poprowadzić przewód paliwowy do nagrzewnicy aż do dołu.@UTSam Zgadza się, właśnie wepchnąłem element łączący do portu Auxillery, poprowadziłem przewód paliwowy do pompy paliwa i uruchomiłem go. Działał co najmniej 100 godzin na wysokości bez problemów z uruchomieniem lub działaniem. Do tego właśnie służył port paliwowy, prawda?