Ford Transit USA Forum banner
261 - 280 of 386 Posts
Wystąpiło to w obu nowych modelach z 2017 roku, przy prędkości ok. 120 km/h i narastało w hałasie do ok. 130 km/h. Przy 130 km/h dudnienie/buczenie jest bardzo wyraźne.

Kiedy przekraczam 130 km/h lub zwalniam poniżej 120 km/h, dźwięk ustaje.

Poprosiłem znajomego z branży motoryzacyjnej o podanie mi imienia i nazwiska oraz numeru właściciela (właścicieli) San Tan Ford.

Skończyłem z zespołem naprawczym Fleet Services. Inżynier Ford Transit musi zostać włączony do pętli.

Będę Cię informował na bieżąco.

Będę wytrwały w tej kwestii, dopóki nie otrzymam wiarygodnego wyjaśnienia/rozwiązania tego problemu z buczeniem/brzęczeniem.

• Like
Reactions: Firefightergmo
Właśnie oddałem mój 2016 T350 Passenger Wagon z przebiegiem 2000 mil do warsztatu z powodu wibracji dochodzących z wału napędowego. Dealer wymienił cały 3-częściowy wał napędowy ze wszystkimi przegubami krzyżakowymi (bez gumy) od skrzyni biegów do zębnika. Udało im się usunąć 90% wibracji i dudnienia. Teraz, gdy jadę z prędkością 40 mil na godzinę lub 80 mil na godzinę, nie widzę już trzęsących się zagłówków tylnych siedzeń.

Zrobiłem dziś trasę około 300 mil i przy każdej prędkości 40-80 mil na godzinę występowały niewielkie wibracje, prawie jak opona bez 0,25 uncji ciężaru. Niewystarczające, aby narzekać, ale wystarczające, aby zauważyć.

Myślałem o zabraniu mojego kompletnego wału napędowego do FleetPride tutaj w Rochester, NY, jeśli problem nie zostanie rozwiązany przy mojej ostatniej (3. raz) wizycie u dealera.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro

Wystąpiło to w obu nowych modelach z 2017 roku, przy około 75 mph i narasta hałas do około 80 mph. Przy 80 mph dudnienie/brzęczenie jest bardzo wyraźne.

Kiedy przekroczę 80 mph lub spadnę poniżej 75 mph, dźwięk ustaje. ...
Dziękuję. Moja teoria robocza jest taka, że ​​130" WB będzie miało wyższą prędkość, przy której to występuje w porównaniu do 148", i wydajesz się to potwierdzać. Ale to tylko pojedynczy punkt danych. Moja teza w tym momencie:

130" WB = dudnienie/brzęczenie między 75-80 mph
148" WB = dudnienie/brzęczenie między 50-55 mph, prawdopodobnie 45-50

I oba wystąpią głównie w modelach z 2017 roku lub wcześniejszych latach, w których giubo zostało zastąpione uniwersalnym. Znajomość silnika i przełożenia tylnej osi również pomoże to ustalić. Założę, że Twój to standardowy 3.7L/3.73.

Przejrzę jeszcze raz wątek i zobaczę, czy uda mi się zebrać więcej danych. Więcej = lepiej! :)

Oto kilka zdjęć furgonetki plus numer VIN i firma konwersji furgonetki, której Valley Metro używa do wyposażenia swoich nowych furgonetek dla osób dojeżdżających do pracy.

Attachments

I szczerze mówiąc, nie miałem pojęcia, co to jest giubo (JOO-boh), dopóki tego nie wygooglowałem.

• Like
Reactions: MikeQBF
I będę szczery: nie miałem pojęcia, co to jest giubo (JOO-boh), dopóki tego nie wygooglowałem.
:laugh:

Ja też nie wiedziałem, dopóki tu nie dołączyłem, więc nie czuj się źle. Dla mnie zawsze były to "elastyczne sprzęgła"! Masz 150 Wagon, czyli rozstaw osi 130". 350 Wagon ma 148". Ponieważ jesteś quasi-rządowy i kupujesz za pośrednictwem programu flotowego, bezpiecznie założyłem, że będzie to standardowy silnik benzynowy 3,7 l i oś 3,73. Ale sprawdzę to jeszcze raz za pośrednictwem numeru VIN.

Zauważ, że założyłem inny wątek w celu gromadzenia danych. Twoje doświadczenie z hałasem przy znacznie wyższej prędkości niż większość innych osób tutaj zgłasza, wzbudziło moją ciekawość. Po kilku minutach z arkuszem kalkulacyjnym, już uzyskuję "miękką" korelację między rozstawem osi, przełożeniem tylnego napędu a zakresem prędkości z hałasem. Potrzebuję tylko więcej danych, zanim wyciągnę mocniejsze wnioski.

• Like
Reactions: BrianK*1954
Dzięki, MikeQBF. W tym momencie powiedziałem Enterprise Holdings Inc. (kupili firmę o nazwie vRide w czerwcu 2016 roku, a vRide działało w branży vanpool przez ponad 40 lat), że na razie nic nie zrobię.

EHI zarządza programem vanpool dla Valley Metro tutaj w AZ. Valley Metro jest właścicielem wszystkich tych vanów dla dojeżdżających, ale EHI będzie prowadzić program, tj. zapewni, że wszystkie vany dla dojeżdżających otrzymają odpowiednią konserwację, wymieni vany, gdy się "zestarzeją" (otrzymałem swój pierwszy nowy Ford Transit 2017 pod koniec września 2017 roku, ponieważ van dla dojeżdżających Ford Econoline 350 z 2011 roku, którym jeździłem, miał 105 000 mil przebiegu) i zapewni zastępczy van, jeśli van, który posiadasz, wymaga naprawy dłużej niż 1 dzień.

Dziękuję. Moja teoria robocza jest taka, że ​​130" WB będzie miało wyższą prędkość, przy której to występuje, w porównaniu do 148", i wydajesz się to potwierdzać. Ale to tylko pojedyncza dana. Moje założenie w tym momencie:

130" WB = dron/brzęczenie między 75-80 mph
148" WB = dron/brzęczenie między 50-55 mph, prawdopodobnie 45-50

I oba wystąpią głównie w 2017 roku lub wcześniejszych latach, w których giubo zostało zastąpione uniwersalnym. Znajomość przełożenia silnika i tylnej osi również pomoże to ustalić. Przypuszczam, że Twój to standardowy 3.7L/3.73.

Przejrzę jeszcze raz wątek i zobaczę, czy uda mi się uzyskać więcej danych. Więcej = lepiej! :
Moje szumy drona występują przy 49 i 69 MPH i TYLKO na szóstym biegu. Mój rozstaw osi wynosi 130 stóp, więc będziesz musiał zmienić swoją teorię. Mam oryginalne koła i opony oraz brak trybów silnika i układu napędowego.

Jest oczywiste, że on jeszcze nie przeczytał całego tego wątku ani żadnego z duplikatów. W przeszłości większość ludzi zgłaszała, że dzieje się to w zakresie od 60 mil na godzinę wzwyż.

Hałas mojego drona wynosi 49 i 69 mil na godzinę i TYLKO na szóstym biegu. Mój rozstaw osi wynosi 130 stóp, więc będziesz musiał zmienić swoją teorię. Mam oryginalne koła i opony i żadnych trybów silnika ani układu napędowego.
Nie, w tym momencie twoje obserwacje są tym, co statystycy nazywają "wartością odstającą". "Tylko 6. bieg" może wskazywać na inne problemy, a 49 i 69 mil na godzinę (nie "od" i "do"?) nie obala niczego, co zostało dotychczas zarejestrowane i prawdopodobnie wskazuje na wiele rezonansów.

Oczywiste jest, że nie przeczytał jeszcze całego tego wątku ani żadnego z powielonych wątków. W przeszłości większość ludzi zgłaszała, że dzieje się to w zakresie 60 mil na godzinę i więcej.
Właściwie... Wolałbym informacje od osób, które nie próbują potwierdzać tego, co może stać się z góry przyjętymi założeniami. To tak, jakby powiedzieć lekarzowi, że ma się taki i taki efekt uboczny... a prawda jest taka, że przeczytało się o tym w Internecie i się tego "szukało".

"Większość"? Nie, tak naprawdę nie, to mieszanka. Odkrycia z raportów prowadzą mnie do obserwacji, że przełożenie osi i rozmiar vana są ważne, ponieważ widać wyraźny wpływ tych różnic.

Poczekam na kilka kolejnych wpisów, zanim podsumuję wyniki. Mam 17 dobrych punktów i widać pewne trendy. Jeśli uda mi się zebrać 25 lub 30 wpisów, byłoby wspaniale. Oczywiście, nic z tego, co tu zrobimy, nie będzie w żaden sposób rozstrzygające, ale bardziej w stylu "Hej, to interesujące. Widzisz to, co ja widzę?" materiału, jeśli Ford się tym zainteresuje.

Osobiście? Pogodziłem się z hałasem w naszym Wagonie, jak zauważyłem wcześniej w tym wątku. Nie jest tak źle, po prostu zauważalne dla ucha tego muzyka. Jeśli zauważę ten sam problem w nowym vanie, trafi on do tunera wydajności w celu dynamicznego wyważenia wału napędowego. Nie będę się z Fordem o to kłócił.

TYLKO na szóstym biegu
Mogę to potwierdzić, jeśli spojrzysz wstecz na wątek, możesz znaleźć, kiedy to opublikowałem. Jeśli ręcznie wyjmiesz go z szóstego biegu, gdy usłyszysz dźwięk, natychmiast znika, a gdy włożysz go z powrotem na szósty bieg, natychmiast wraca.

Właściwie... Wolałbym informacje od osób, które nie próbują potwierdzać tego, co może stać się z góry założonymi pojęciami. To tak, jakby powiedzieć lekarzowi, że masz taki i taki efekt uboczny... a prawda jest taka, że przeczytałeś o tym w Internecie i "szukałeś" tego.

"Większość"? Nie, tak naprawdę nie, to mieszanka. Odkrycia z raportów prowadzą mnie do obserwacji, że przełożenie osi i rozmiar vana są ważne, ponieważ istnieje wyraźny wpływ tych różnic, jak dotąd widać.

Poczekam na kilka kolejnych wpisów, zanim podsumuję wyniki. Mam 17 dobrych punktów i widać pewne trendy. Jeśli uda mi się uzyskać 25 lub 30 wpisów w puli, byłoby wspaniale. Oczywiście, nic z tego, co tu zrobiono, nie będzie w żadnym stopniu rozstrzygające, ale bardziej w stylu "Hej, to interesujące. Widzisz to, co ja widzę?" rodzaj materiału, jeśli Ford się tym zainteresuje.

Osobiście? Pogodziłem się z hałasem w naszym Wagonie, jak zauważono wcześniej w tym wątku. Nie jest tak źle, po prostu zauważalne dla ucha tego muzyka. Jeśli zauważę ten sam problem w nowym vanie, trafi do tunera wydajności w celu dynamicznego wyważenia wału napędowego. Nie będę się z tym męczył z Fordem.
Przepraszam, myślałem, że może podejmiesz przyzwoity wysiłek, zamiast podsumowania 30 ostatnich skarg.

to skarga, która trwa już od 3 lat i na tym forum jest mnóstwo informacji, jeśli poświęcisz czas na jej znalezienie.

Zrozumienie całości obrazu jest ważne, częścią tego obrazu jest to, że największa część akcji serwisowej dotyczącej wału napędowego opierała się na tym dudniącym hałasie, jeśli przeczytasz wszystkie wątki dotyczące wału napędowego, są one pełne ludzi komentujących ten dudniący hałas.
Jeśli chodzi o faktycznie odpadające wały napędowe, tylko 2 osoby zgłosiły to na tym forum, obaj byli użytkownikami komercyjnymi z dużym przebiegiem.
(Częścią akcji serwisowej była również masowa histeria, którą Internet często wydaje się wywoływać z powodu strachu przed czymś złym, co się dzieje, zarówno realnym, jak i wyimaginowanym)
Ale jakkolwiek na to spojrzysz: dudniący hałas odegrał rolę w akcji serwisowej dotyczącej wału napędowego.

jeszcze jeden element układanki...

Zrozumienie całości obrazu jest ważne, częścią tego obrazu jest to, że największa część akcji serwisowej wału napędowego opierała się na tym dudniącym hałasie
Widzisz inny obraz niż ja. Wspólnym mianownikiem skarg na hałas DRONE, które widziałem od czasu zainicjowania problemu w styczniu 2016 r., odnosi się do dominującego dudnienia akustycznego przy prędkości 55 mil na godzinę lub w jej pobliżu i zbieżnego z prędkością obrotową silnika w zakresie 1500-1600. Przeważający konsensus raportów wskazuje na komponenty układu napędowego, ponieważ dudnienie przy prędkości 55 mil na godzinę znika po prostu po wrzuceniu 5. biegu, co niewiele zmienia za skrzynią biegów, Z WYJĄTKIEM rezonansu tłumika. To prawdopodobnie najbardziej owocny obszar badań nad skargami na dudnienie, ale rzadko był wspominany.
Wygląda na to, że mylisz wibracje układu napędowego ze zgłoszeniami dudnienia. Chciałbym poprosić o wyjaśnienie, jakie masz empiryczne dowody na to, że problem z dudnieniem był "największą częścią" akcji serwisowej Forda dotyczącej bezpieczeństwa sprzęgła?
Sądzę, że mylisz problemy z wibracjami układu napędowego z problemami z dudnieniem. Nie jestem pewien, czy którykolwiek z nas naprawdę widzi cały obraz.

Wysłane z mojego ASUS_Z00TD przy użyciu Tapatalk

Z drugiej strony, dudnienie, którego doświadczamy w naszym Wagonie, występuje w 5. lub 6. biegu, zbyt szybko, aby spróbować 4. Myślę, że obserwacje tylko na 6. biegu są ważne i użyteczne i mogą łatwo wskazywać na problem z konwerterem momentu obrotowego. Zobaczymy, gdzie jesteśmy po zebraniu i przetworzeniu większej ilości danych. Wtedy będziemy wspólnie mieli zimowy program ćwiczeń, aby wyciągać pochopne wnioski.

• Like
Reactions: asdrew
Mogę to potwierdzić, jeśli spojrzysz wstecz na wątek, możesz znaleźć, kiedy to opublikowałem. Jeśli ręcznie wyjmiesz go z szóstego biegu, gdy usłyszysz dźwięk, natychmiast znika, a gdy wrócisz do szóstego biegu, natychmiast wraca.
Dzięki, Batman. Spróbuję tego, używając Sport Shift/manualnej zmiany biegów dziś po południu w drodze do domu. Opublikuję moje wyniki dziś po południu.

Widzisz inny obraz niż ja. Wspólnym mianownikiem skarg na hałas DRONE, które widziałem od czasu zainicjowania problemu w styczniu 2016 r., jest dominujący akustyczny dron przy prędkości 55 mil na godzinę lub w jej pobliżu i zbieżny z prędkością obrotową silnika w zakresie 1500-1600 obr./min. Przeważający konsensus raportów wskazuje na komponenty układu napędowego, ponieważ dron 55 mil na godzinę znika po prostu po wrzuceniu 5. biegu, co niewiele zmienia za skrzynią biegów, Z WYJĄTKIEM rezonansu tłumika. To prawdopodobnie najbardziej owocny obszar badań nad skargami na drony, ale rzadko był wspominany.
Wygląda na to, że mylisz wibracje układu napędowego ze zgłoszeniami dronów. Chciałbym poprosić o wyjaśnienie, jakie masz empiryczne dowody na to, że problem z dronem był "największą częścią" akcji przywracania bezpieczeństwa sprzęgła Forda?
Sądzę, że mylisz problemy z wibracjami układu napędowego z problemami z dronami. Nie jestem pewien, czy ktokolwiek z nas naprawdę widzi cały obraz.

Wysłane z mojego ASUS_Z00TD za pomocą Tapatalk
BINGO! Napisałem w zasadzie tę samą odpowiedź - ale usunąłem ją przed opublikowaniem - pomyślałem, po co się wysilać ;)

• Like
Reactions: jonsobi
261 - 280 of 386 Posts