Z góry dziękuję za wszelką pomoc... Jim
Tak, zobacz moją odpowiedź na Twój post tutaj:Przepraszam za odświeżanie lub zbaczanie z tematu, ale czy miałbyś również specyfikację momentu obrotowego dla śrub mocujących oś tylną z podwójnymi kołami?
Muszę wymienić uszczelkę osi i szukam tutaj wskazówek, ponieważ nigdy nie demontowałem osi.
Na co się zdecydowałeś? Właśnie miałem robione hamulce i nie wymieniłem ani jednej śruby. Zamierzam wrócić i kazać im wymienić śruby, w przeciwnym razie przestraszyłem się, że moja oś odpadnieOżywiam ten wątek.
Widzę 3 różne specyfikacje momentu obrotowego dla śrub tylnej osi do piasty. Jest 50lbft + 90 stopni obrotu, do którego odwołanie znajduje się tutaj, a także 25lbft + 90 stopni i 35lbft + 70 stopni, wspomniane przez mechaników serwisowych Forda w ich filmach na YouTube "jak to zrobić".
2 tygodnie temu powiedziano mi 25lbft + 90 stopni przez przedstawiciela serwisu, kiedy odbierałem zestaw do mojej budowy Eton True Track.
Porównując to: 25lbft + 90 stopni i 35lbft + 70 stopni prawdopodobnie dadzą takie samo lub bardzo podobne ostateczne obciążenie resztkowe. Jednak 50lbft + 90 stopni prawdopodobnie spowoduje ponad dwukrotnie większą siłę i znacznie wyższy poziom plastycznego odkształcenia w mocowaniu.
Co więcej, byłem w stanie uzyskać specyfikacje dla F250, który używa 6 tych samych elementów mocujących (zamiast 5 Transita) w tym samym miejscu - są to również 25lbft + 90 stopni.
Ogólnie rzecz biorąc, specyfikacja 50lbft + 90 stopni jest dość zauważalną wartością odstającą.