"...góry są naszą Ziemią Świętą i powinniśmy przechadzać się po nich z szacunkiem...”
1. Plan przewodnika
2. Zamówienie początkowe i zakup
3. Ogólna budowa - podłoga, izolacja, 8020, szablony itp.
4. Łóżko - elektryczne podnoszenie / opuszczanie plus 'tryb kanapy'
5. Galeria - piekarnik, ciepła i zimna woda, świeże i szare przechowywanie, prysznic i ESPRESSO!
6. Elektryka - 8kWh 24V Victron spend-fest
7. Suwak garażowy - CAŁY garaż wysuwa się
8. Zdejmowany prysznic recyrkulacyjny
9. Szafka na propan - rama 3030, wentylowana, uszczelniona taśmą
10. Zawieszenie aktywne Roadmaster - zdecydowałem się wypróbować coś innego niż drążek stabilizatora
11. Air Lift Load Lifter 5000 - podnoszenie / opuszczanie tylnej części za pomocą pilota
12. Instalacja nagrzewnicy przestrzennej Espar B4L-M2 - upuść zbiornik paliwa... ojej! lokalizacja grzejnika z tyłu
12b. Zamknięcie wylotu grzejnika i poprowadzenie go do środka vana
13. Elektryka - sterowanie przekaźnikami i nowy panel interfejsu użytkownika (20.10.2021)
14. Osłony okienne (pierwsza partia - z Van Essentials) (11.11.2021)
15. Komentarze na temat uszczęśliwiania żony (Szczęśliwa żona = szczęśliwe życie)
16a. Montaż sufitu - pełnej długości wytłaczanie, biały melamina i panel przedni
16b. Boki sufitu i panele górnej ściany - instalacja bez sprzętu i czysty wygląd
17. Obrotowe Scopema na fotelach elektrycznych - kierowca i pasażer
18. Wykładziny nadkoli OMAC
Inne (TBD):
Więcej:
Post wprowadzający:
Zamierzam założyć wątek, ponieważ wciąż myślę, że powinienem. Spróbuję udokumentować (ze zdjęciami i listami części) rzeczy, które zrobiliśmy, które nie są standardowe. Więc nie poświęcam tyle uwagi izolacji, podłodze, obrotnicom czy panelom słonecznym - jest tego tu i gdzie indziej mnóstwo. Może trochę o modelu wytłaczania aluminium, chociaż to też ma dużą trakcję (aka 8020).
Połączę się z każdym postem dla kluczowych tematów budowlanych. Popychaj mnie, jeśli coś zepsuję, przegapię lub pominę.
Zrobię „zarezerwowany post” dla pierwszych kilku, a potem zrobię resztę, jak tylko się do tego zabiorę.
Jeśli coś wygląda interesująco, ale jeszcze tego nie zrobiłem, popchnij mnie; to fajniejsze niż praca z własnej listy „do zrobienia”.
Zaplanowane, ale jeszcze wcale nie wykonane - pomóż mi to rozgryźć!
1. Plan przewodnika
2. Zamówienie początkowe i zakup
3. Ogólna budowa - podłoga, izolacja, 8020, szablony itp.
4. Łóżko - elektryczne podnoszenie / opuszczanie plus 'tryb kanapy'
5. Galeria - piekarnik, ciepła i zimna woda, świeże i szare przechowywanie, prysznic i ESPRESSO!
6. Elektryka - 8kWh 24V Victron spend-fest
7. Suwak garażowy - CAŁY garaż wysuwa się
8. Zdejmowany prysznic recyrkulacyjny
9. Szafka na propan - rama 3030, wentylowana, uszczelniona taśmą
10. Zawieszenie aktywne Roadmaster - zdecydowałem się wypróbować coś innego niż drążek stabilizatora
11. Air Lift Load Lifter 5000 - podnoszenie / opuszczanie tylnej części za pomocą pilota
12. Instalacja nagrzewnicy przestrzennej Espar B4L-M2 - upuść zbiornik paliwa... ojej! lokalizacja grzejnika z tyłu
12b. Zamknięcie wylotu grzejnika i poprowadzenie go do środka vana
13. Elektryka - sterowanie przekaźnikami i nowy panel interfejsu użytkownika (20.10.2021)
14. Osłony okienne (pierwsza partia - z Van Essentials) (11.11.2021)
15. Komentarze na temat uszczęśliwiania żony (Szczęśliwa żona = szczęśliwe życie)
16a. Montaż sufitu - pełnej długości wytłaczanie, biały melamina i panel przedni
16b. Boki sufitu i panele górnej ściany - instalacja bez sprzętu i czysty wygląd
17. Obrotowe Scopema na fotelach elektrycznych - kierowca i pasażer
18. Wykładziny nadkoli OMAC
Inne (TBD):
- Szafka / mocowanie lodówki (nad szafką elektryczną)
- 20-galonowy zbiornik na świeżą wodę pod podwoziem (obecnie funkcjonalny, ale wciąż dużo do zrobienia)
- System powietrza na pokładzie - Viair 400P Automatic z zbiornikiem 2,5 galona
- Instalacja tylna wentylatora MaxxAir - instalacja z nadmiarem
- Górne szafki - 3030 oprawione, drzwi na zawiasach, zatrzaski, różne rozmiary - skup się na rzeczach wyglądających „przestronnie”
- 2-osobowe siedzenie - nie wygodne dla nikogo innego niż dzieci, biegacze i wspinacze
- Bagażnik dachowy DIY - podstawy HPDE, pionowe aluminiowe kątowniki, aluminiowa konstrukcja 30 mm (i dlaczego prawdopodobnie zamierzamy go przebudować)
- Uchwyt stołu Lagun przy suwaku - stół na obrotnice I dodatkowy blat
Więcej:
- Panele ścienne - mocowanie za pomocą rzepów Duo Lock - panele odskakują, niewidoczne mocowanie
- Moskitiery do suwaka i tyłu - kupiłem cztery, ale żadna nie wydaje się odpowiednia
- Wzmacniacz komórkowy - w użyciu, ale nie „zainstalowany”
- Światła zewnętrzne - reflektory do biwakowania i jazdy - wciąż w pudełkach
- Soundbar i sub do muzyki w zestawie - ostatecznie również do filmów
Post wprowadzający:
Zamierzam założyć wątek, ponieważ wciąż myślę, że powinienem. Spróbuję udokumentować (ze zdjęciami i listami części) rzeczy, które zrobiliśmy, które nie są standardowe. Więc nie poświęcam tyle uwagi izolacji, podłodze, obrotnicom czy panelom słonecznym - jest tego tu i gdzie indziej mnóstwo. Może trochę o modelu wytłaczania aluminium, chociaż to też ma dużą trakcję (aka 8020).
Połączę się z każdym postem dla kluczowych tematów budowlanych. Popychaj mnie, jeśli coś zepsuję, przegapię lub pominę.
Zrobię „zarezerwowany post” dla pierwszych kilku, a potem zrobię resztę, jak tylko się do tego zabiorę.
Jeśli coś wygląda interesująco, ale jeszcze tego nie zrobiłem, popchnij mnie; to fajniejsze niż praca z własnej listy „do zrobienia”.
Zaplanowane, ale jeszcze wcale nie wykonane - pomóż mi to rozgryźć!
- Ulepszenie stereo - głośniki i cokolwiek... wzmacniacze? DSP? jeszcze nie wiem
- Wykończenie, aby upiększyć ściany, drzwi i otwory okienne - naprawdę zgubione na tym
- Osłony okienne - mogą je po prostu kupić, jeśli uda mi się pokonać cenę
- Osłona bedlinera na zewnętrznych dolnych panelach plastikowych i rockerach
- Wykładziny nadkoli
- Owiewka bagażnika dachowego
- Monitor / ekran do oglądania filmów w łóżku
- Otwór wentylacyjny w podłodze, aby wciągnąć więcej powietrza - lub nadal używać uchylonych okien?
- Przednia płyta ślizgowa / uderzeniowa
- Dodaj RPI do zdalnego dostępu / monitorowania