Ford Transit USA Forum banner
21 - 40 of 76 Posts
Jeszcze nierozwiązane. Nic jeszcze nie zrobiłem, ale rozmawiałem z kierownikiem serwisu Forda. Powiedział, żebym sprawdził również, czy jeden z tylnych zacisków się nie zacina. Jeśli prawy tył się zacina, to prawdopodobnie problem z ABS. Nie odpowiedział na moje pytanie, czy problem nadal występuje, mimo że wyciągnąłem bezpieczniki ABS.

TRAVIS Z REDLINE AUTOMOTIVE RICHMOND B.C. CHCIAŁ ZAMIEŚCIĆ ROZWIĄZANIE TEGO SAMEGO PROBLEMU, LEWE PRZEDNIE I PRAWE TYLNE KOŁO SIĘ ZACINAŁY, OTWORZYĆ ODPOWIETRZNIKI I ZAWORY CIŚNIENIA, WYMIENIŁ ZACISKI I POMPĘ HAMULCOWĄ NA ORYGINALNĄ, TEN SAM PROBLEM. WYMIENIŁ MODUŁ ABS Z FORDA (MODUŁ HYDRAULICZNY I STERUJĄCY KOMPLETNY), USUNĄŁ TACKĘ NA AKUMULATOR I JEST ZA NIM, ODPOWIETRZYŁ CAŁY UKŁAD I UZUPEŁNIŁ, UŻYŁ NARZĘDZIA SKANUJĄCEGO SNAP ON TRITON D-10 I SKALIBROWAŁ PONOWNIE CZUJNIKI CIŚNIENIA ABS I WSZYSTKO DOBRZE, BARDZO CZĘSTE W TYCH SAMOCHODACH DOSTAWCZYCH. MAM NADZIEJĘ, ŻE TO POMOŻE KAŻDEMU.

Cóż, szczerze mówiąc, zacisk wymieniony za 230-40 za rdzeń. Wszystkie cztery tarcze i klocki... 500, jeśli dobrze pamiętam... poprawnie. Więc nie około 1000,00 plus minus z płynami i tak dalej... Nie znoszę Forda, Jeepa i Subaru.

Aktualizacja, przednie lewe koło blokuje się po naciśnięciu hamulca. Blokuje się na ok. 5 sekund, a następnie zwalnia. Sprawdzono prawe tylne koło po podniesieniu samochodu na lewarku, również blokuje się na kilka sekund,
Stopniowo się pogarsza, teraz cały czas lekko się klei,
Brak kontrolek na desce rozdzielczej.
Zdecydowano się na usunięcie pompy i modułu ABS z vana i oddanie ich do lokalnego warsztatu ABS w celu regeneracji. Usunięcie zajęło ok. 1 godziny. Trochę niewygodna robota.
Dam znać o wyniku, gdy otrzymam pompę i moduł ABS z powrotem z warsztatu regeneracji.
To jest 2015 1.6 diesel connect.

Aktualizacja.
2015 transit connect, 1.6 diesel.
Objawy:
Brak kontrolek ABS na desce rozdzielczej, wszystko wygląda dobrze.
Kiedy naciskam hamulec i puszczam, przedni lewy hamulec zacina się na dodatkowe 5 sekund.
Tył prawy również zacina się na 5 sekund.
Doszedłem do etapu, w którym koło mocno się blokowało.
Poszedłem prosto do demontażu pompy ABS z powodu zaciskania się zarówno fl, jak i rr na 5 sekund.
Usunięto pompę ABS. Usunięcie zajęło 1 godzinę.
Zabrałem pompę do lokalnego warsztatu regeneracji ABS.
Otrzymałem telefon od nich, że jest naprawiona i gotowa do odbioru. Usterka była po stronie hydraulicznej. Zator i wżery, powiedzieli. Kosztowało 450 euro za pracę regeneracyjną.

Przyniosłem ją do domu i zamontowałem, co było trudniejsze niż demontaż. Zajęło to około 2 godzin, w tym odpowietrzanie wszystkich hamulców nowym płynem hamulcowym.

Teraz działa idealnie. Bez blokowania. Wszystko dobrze. Wspaniale, że udało się to naprawić. Rozczarowany, że nie uzyskałem dodatkowej mocy. Myślałem, że blokowanie mogło to powstrzymywać, ale nie.

Czy ktoś kiedykolwiek to rozgryzł?? Mam ten sam problem w moim Transit Connect z 2019 roku. Lewy przedni hamulec nie zwalnia w pełni koła przez kilka sekund PO użyciu hamulca. Wymieniono oryginalne przednie klocki hamulcowe, tarcze, zaciski i przewody. Płukanie płynu hamulcowego BG i wszystkie szybkie wskazówki (reset główny, wyjęty bezpiecznik ABS itp.). Czy ktoś kiedykolwiek miał to poprawnie zdiagnozowane??
Tak. Skończyło się na wymianie modułu ABS. Całkowity rachunek 3 tys. zniszczony przedni prawy klocek hamulcowy i tylny lewy klocek hamulcowy i tarcza. Myślę, że to problem fabryczny.

Mieliśmy kilka takich przypadków. P/L i T/P blokują się po odpowietrzeniu hamulców i ponownym naciśnięciu pedału. Okazało się, że moduł ABS się zacina i wymaga wymiany. Przeprowadzono testy za pomocą narzędzia diagnostycznego i nie naprawiły problemu, trzeba było wymienić część i zlecić Fordowi ponowną kalibrację. Mam nadzieję, że to pomoże
To samo u mnie. 3 tys. warte pracy i części

Witajcie wszyscy. W tej samej sytuacji, 2015 transit connect, 1.5 d manual, lewy przedni hamulec zacina się na kilka sekund po zwolnieniu pedału. Zauważam również, że kiedy jadę autostradą i nagle zdejmuję nogę z pedału przyspieszenia, samochód zaczyna ponownie hamować z przodu po lewej stronie. Usunąłem 2 bezpieczniki ABS i samochód nadal robi to samo. Pomysły???
Czy usunięcie bezpieczników ABS wykluczyło ABS jako problem, jak myślisz?
Próbowałem tego samego, jak utknąłem 700 mil od domu. Nie zadziałało dla mnie. Zostałem odholowany 3 tys. później. Moduł ABS wymieniony, plus klocki i tarcze, naprawione

TRAVIS Z REDLINE AUTOMOTIVE RICHMOND B.C., CHCIAŁ OPUBLIKOWAĆ ROZWIĄZANIE TEGO SAMEGO PROBLEMU, ZACISK LEWY PRZÓD I PRAWY TYŁ ZABLOKOWANY, OTWORZYĆ ODPOWIETRZNIKI I ZWOLNIĆ CIŚNIENIE, WYMIENIĆ ZACISKI I POMPĘ HAMULCOWĄ NA ORYGINALNĄ, TEN SAM PROBLEM. WYMIENIONO MODUŁ ABS Z FORDA (MODUŁ HYDRAULICZNY I STERUJĄCY KOMPLETNY), USUNĄĆ TACKĘ NA BATERIĘ I JEST ZA, ODPOWIETRZYĆ CAŁY UKŁAD I UZUPEŁNIĆ, SNAP ON TRITON D-10 SCAN TOOL I SKALIBROWAĆ CZUJNIKI CIŚNIENIA ABS I WSZYSTKO DOBRZE TERAZ, BARDZO CZĘSTE W TYCH SAMOCHODACH DOSTAWCZYCH. MAM NADZIEJĘ, ŻE TO POMOŻE WSZYSTKIM.
Tak, to prawda. Powinno być wezwanie do serwisu fabrycznego w związku z tym problemem.

Chciałem tylko dodać, że to samo właśnie mi się przydarzyło. Samochód ma 44 tys. mil, przód lewy i tył prawy się blokowały. Trzeba wymienić moduł, zaciski i klocki hamulcowe. Będzie to kosztować około 3500 dolarów. Facet w warsztacie powiedział mi, że to trzeci przypadek w tym miesiącu. Mam nadzieję, że wkrótce nastąpi wycofanie produktu.

Chciałem tylko dodać, że to samo właśnie mi się przydarzyło. Van ma 44 tys. mil, przód lewy i tył prawy się blokowały. Trzeba wymienić moduł, zaciski i klocki hamulcowe. Będzie to kosztować około 3500 $. Facet w warsztacie powiedział mi, że to już trzeci przypadek w tym miesiącu. Mam nadzieję, że wkrótce nastąpi wezwanie do serwisu.
Zapłaciłem właśnie 3400 dolarów i resztę za mojego transita connect z 2019 roku. 78000 mil. Zdecydowanie problem.

21 - 40 of 76 Posts