2015 "shimmy" on start. - Ford Transit USA Forum
 
Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 03-03-2016, 11:13:AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
2015 "shimmy" on start.

Hi all. New here. I have a 2015 titanium connect. Love it. Bought it new with about 20 miles on it flash forward to the past 8 months, I'm at about 50k miles. When I turn the key in the ignition and start the engine the entire front end will "shake" as if it is going to stall out but it never has. If I have my foot on the brake BEFORE turning the ignition, it will never do it. If I put my foot on the accelerator WHILE it is shaking it will immediately stop. It ONLY does it on ignition, never while idling or moving.

It has been in to the dealer, and they did a computer reset which stopped the problem for roughly 2 months, then it's started back up, occasionally at first and now almost every time I start it.


Thoughts?
Sharon Rives is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-03-2016, 12:15:PM
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,366
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quoted: 283 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Sharon Rives View Post
Hi all. New here. I have a 2015 titanium connect. Love it. Bought it new with about 20 miles on it flash forward to the past 8 months, I'm at about 50k miles. When I turn the key in the ignition and start the engine the entire front end will "shake" as if it is going to stall out but it never has. If I have my foot on the brake BEFORE turning the ignition, it will never do it. If I put my foot on the accelerator WHILE it is shaking it will immediately stop. It ONLY does it on ignition, never while idling or moving.

It has been in to the dealer, and they did a computer reset which stopped the problem for roughly 2 months, then it's started back up, occasionally at first and now almost every time I start it.


Thoughts?
Sharon Rives,

While you have posted on the correct Thread, you have posted in the wrong forum. The owners of this forum, stupidly, included this Thread on the web-sight for the full size Transit vans. See the title page info , above. Members here have the full size vans that have nothing uncommon with the Transit Connects except Ford's stupid mistake of giving both the name Transit.

There is another web-sight dedicated to TC owners, the link is below. Hopefully you will be able to connect with other owners of your model vehicle there, for answers. Good Luck.

Semper Fi


http://fordtransitconnectforum.com

12/4/15 Finally able to drive.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

6/26/15 At Mobility upfitter.
4/2/15 - Built , 3/24/15 - Window Sticker
12/12/14 - Ordered, 350 HR XLT Wagon, 148 WB, 3.5 EB, 3.31 LS,
USMC Vet is offline  
Reply
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Received My Upfit "Rebate" Check Today...WOOT! TheLoxmyth Ford Transit General Discussion 18 12-28-2015 09:24:PM
Has anyone else caught wind of the "Commercial Van Season" incentives? Rico Ford Transit General Discussion 2 05-31-2015 07:14:PM
Hyundai "Euro Style" Van in Today's News Longboard Ford Transit General Discussion 5 03-19-2015 06:56:PM
Ford Social Media "Influencers" on Vehicle Forums Dale_R Off Topic 31 09-22-2014 10:07:PM
(VIDEO) People "test-driving" a robot Transit Rico Ford Transit General Discussion 2 06-26-2014 11:51:PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off